Domov Življenjski Stil Ali imate podočnjake? Tako se jih rešite!

Ali imate podočnjake? Tako se jih rešite!

Prvi in najpomembnejši odgovor na vprašanje, kako se znebiti podočnjakov, se glasi: zdravo in aktivno življenje s čim manj stresa, dovolj gibanja, počitka in uravnotežena prehrana. Nobena krema ali serum proti podočnjakom namreč nista tako učinkovita, kot je zdravo življenje. Če zabuhli podočnjaki niso posledica bolezni, potem se držite naslednjih nasvetov:

  • opustite kajenje
  • alkohol uživajte v zmernih količinah
  • izogibajte se premočnemu soncu
  • pijte dovolj vode
  • bodite telesno aktivni

Z vsem tem omogočite telesu dobro prekrvavitev, izločanje vode in sprotno regeneracijo, ki je bistvena za mladosten in spočit videz.

Krema in serum proti podočnjakom

Na trgu obstaja veliko različni izdelkov za odpravo podočnjakov. / Foto: SHUTTERSTOCK

Poleg prekrivanja z ličili se največ ljudi odloči za uporabo različnih mazil, s katerimi naj bi podočnjake odstranili relativno hitro. A težava tovrstnih izdelkov je v tem, da pogosto nimajo obljubljenega učinka ali pa je ta izjemno kratkotrajen.

Na trgu seveda obstajajo tudi takšni produkti, ki resnično delujejo. Kot učinkovit izdelek se izkaže roll on, ki ga je moč kupiti v lekarni ali specializirani trgovini. Pripomoček vsebuje npr. kofein, vitamine B in E, retinol, bisabolol, cinkov oksid, oljčno in šipkovo olje ter različne rastlinske izvlečke, ki odpravijo temne kolobarje in zabuhlost. Roll on preprosto nanesete na področje okoli oči, njegova največja prednost pa je ta, da odpravlja tako gensko pogojene kot pridobljene podočnjake.

Naravna sredstva zoper podočnjake

Hladne kumare pomirijo oči in zmanjšajo zabuhlost. / Foto: SHUTTERTOCK

Med najbolj znane metode odpravljanja podočnjakov verjetno spadajo rezine kumar na očeh. Pa to dejansko deluje? Da, hladne kumare in celo krompir pomirijo oči in zmanjšajo zabuhlost.

Uspešno lahko rdečico in zabuhlost odpravite tudi z obkladki iz zelenega, črnega ali kamiličnega čaja, ki pomagajo pri obnavljanju tkiva in preprečujejo ponoven nastanek otekline. Včasih pa je dovolj že, da na oči za nekaj minut namestimo kakršno koli hladno oblogo, na primer hladno žlico.