Domov Življenjski Stil Najboljši način, kako odkloniti snubitev

Najboljši način, kako odkloniti snubitev

Prejeti snubitev s strani nekoga, ki ga ne ljubiš je lahko res nerodno. Nekatere dame se soočajo s to situacijo, ne da bi vedele, kako se rešiti iz tega. Odločitev o tem, s kom se boste poročili, bo uresničila ali uničila vaše sanje.

Ko opazite, da vam prihodnost s takim moškim lahko uniči življenje, se morate umakniti. Kako to storiti, ne da bi pri tem poškodovali njihove občutke? Tu so najboljši načini, kako zavrniti snubitev na vljuden način.

Lahko jim napišete sporočilo

Če res ne želite nadaljevati z osebo, ji to lahko pisno sporočite, preden jo dejansko predlagajo, in jim poveste, da se ne morete poročiti z njimi iz nekaterih osebnih razlogov, ki jih lahko navedete v zaznamku. Bodite vljudni in se jim smilite. Tako se boste izognili fizičnemu pogovoru z osebo.

Lahko ga toplo objamete, če gre za javni prostor

Večina moških rado zaprosi za roko na javnem mestu, kjer ljudje navadno strmijo in verjetno posnamejo video. V takšnem primeru, ga lahko prosite, naj vstane, ga toplo objamete in se opravičite ter umaknete v bolj zasebno okolje. Nesramno in nerodno je zavrniti snubitev na javnem mestu.

Lahko uporabite svojo kariero, kot izgovor

Če si zares ne želite te osebe, lahko uporabite svojo kariero kot izgovor. Povejte, da še niste pripravljeni na poroko. V kolikor vztraja, mu povejte, da vam kariera preveč pomeni in da bi bila poroka le ovira.

Povejte mu, preden zveza postane resna

Najbolje je, da ga predhodno obvestite, da se ne želite poročiti. To je treba storiti ob pravem času in na pravilen način, vaši razlogi morajo biti dovolj razumni, da prepričate partnerja, čeprav bi ga to lahko prizadelo. Vsekakor je bolje to, kot da rečete ne šele potem, ko je skupaj z vami preživel čas v upanju, da se bosta poročila.

Lahko rečete, da so starši proti

Recite jim, da so starši proti. / Foto: SHUTTERSTOCK

To je dober razlog za odklonitev poroke. Vsaka zveza potrebuje soglasje staršev.

“Za vedno” je predolgo, da bi bili nesrečni, če se soočate s takšno situacijo, so ti nasveti zelo učinkoviti pri zavrnitvi neželene snubitve.