Domov Življenjski Stil Nasveti za dvig samozavesti

Nasveti za dvig samozavesti

Spodaj je nekaj na prvi pogled preprostih trikov, ki lahko tudi najbolj sramežljivim in najbolj prestrašenim popolnoma spremenijo življenje.

1. Bodite urejeni

Pravijo, da videz ni vse, a zagotovo je potrebno biti urejen, če se hočemo dobro počutiti in imeti o sebi dobro mnenje. Dvig samozavesti bo takojšen, če si boste privoščili prho, umili lase in se naličili, obrili ali depilirali, se lepo oblekli. Ženske vedo, kakšno spremembo naredi obisk frizerja ali nakup novega oblačila – takoj se počutijo bolje. Ne sprašujte se torej, kako do samozavesti, doma, leže na kavču, v stari trenirki, temveč raje naredite nekaj za svoj videz. Tako boste bolj všeč sebi in drugim.

2. Ne glejte se preveč v ogledalo

Za dvig samozavesti morate biti urejeni, vendar ne obsedeni s svojim videzom in drobnimi napakami. Če ne bi bilo ogledal, bi se zanašali na svojo »ponotranjeno« podobo samih sebe, in ne bi vedeli, da imate nekaj kilogramov preveč – takoj, ko greste mimo ogledala, se namreč podoba poruši, kajti naletite na svoj pravi videz. Dokler niste dovolj močni, da znate sprejeti svoje napake ali v njih najti tudi lepo plat, na ogledala torej raje pozabite.

3. Mislite pozitivno

V vsaki stvari poiščite nekaj dobrega – v vsakem človeku namreč tudi je nekaj dobrega! Iz svojih misli odrinite negativnost. Ne razmišljajte v stilu »imam deset kilogramov preveč«, temveč v stilu »izgubila sem en kilogram – torej sem na dobri poti«.

4. Spoznajte sami sebe

Kaj si mislite o sebi, o svojem videzu, svojih lastnostih, svojem znanju, sposobnostih? Potrudite se, da se boste bolje spoznali in tako vedeli, kaj v  vas vzbuja pozitivne ter kaj negativne občutke. Zamislite se nad tem, zakaj imate negativne občutke. Lotite se pisanja dnevnika, da bodo vaše misli zabeležene in jih boste tako lažje analizirali.

5. Usmerite se k pozitivnim dejanjem

Samo pozitivne misli niso dovolj, potrebna so tudi pozitivna dejanja. Z vsako dobro, pozitivno stvarjo, ki jo boste naredili zase ali za druge, se boste počutili bolje in bolj sposobne.