Domov Življenjski Stil Praktičen trik, ki ohranja lak na nohtih

Praktičen trik, ki ohranja lak na nohtih

Morate tudi vi vsak drugi dan na novo nanašati lak za nohte, ker se vam ob vsakdanjih opravilih izrabi ali kruši? Pomagajte si s kisom! Paličico z bombažno konico namočite v kis in z njo podrgnite vsak noht. Nato nanesite lak za nohte in ta bo precej bolj obstojen.

Pomembna pravila lakiranja

Nikoli si ne lakirajte nohtov z barvnim lakom, ne da bi prej nanje nanesli osnovno plast oziroma »basecoat«, ki je nujna osnova za urejanje nohtov. Podlak izberite glede na svoje potrebe (proti cepljenju, proti suhim nohtom in podobno). Osnovni nanos vsebuje hranila, ki jih potrebujejo vaši nohti, da so močnejši, ter jih ščiti pred zabarvanostjo.

Podlak uporabljajte pri navadnem lakiranju, pri gel ali geliš lakih.

Laka za nohte pred uporabo ne pretresite, saj bodo v njem nastali drobni zračni mehurčki, ki se bodo po nanosu opazili tudi na nohtih. Lak dajte raje med svoje dlani (s pokrovčkom navzgor) in ga med njimi nekoliko posvaljkajte.

Barvni lak ne nanašajte na debelo, temveč v dveh tankih plasteh. Tako se bo bolje posušil, za čopičem ne bodo ostajale sledi, ker bo nanos tanek, pa se tudi ne bo krušil. Lepi nohti so fini, ne pa zadebeljeni.

Kako lakirati nohte?

Da se lak ne bo krušil, vedno pobarvajte tudi rob nohta in tudi nekaj spodnje strani nohta – tako bo konica popolnoma zaščitena, nanos laka pa zaključen in na konici neprepusten.
Pri profesionalni manikuri bo barvnemu laku sledil še nanos zgornje plasti, ki ji pravimo tudi »topcoat«. To seveda velja, če na noht nanašate gel ali geliš, ki se suši s pomočjo UV lučke. Za navadno lakiranje pa nad-laka ne potrebujete.

Pri popolni manikuri je zaradi nanosa več plasti laka treba nohte sušiti kar dolgo. Čeprav se zdijo suhi že po petih minutah, traja v resnici eno uro, da so vsi nanosi dobro fiksirani. Vzemite si torej dovolj časa za popolno sušenje, da se lak ne bo poškodoval. Če pa uporabljate gel ali geliš lake, se ti pod lučko posušijo v nekaj sekundah.

Za odstranjevanje laka za nohte nikoli ne uporabljajte odstranjevalca z acetonom. Ta je preveč agresiven ter vaše nohte poškoduje in izsuši.

Foto: freepik.com