Domov Glasba TOMOS feat. Andrej Orel ‘GRUV ZA MUV’

TOMOS feat. Andrej Orel ‘GRUV ZA MUV’

Tomos, severno primorski raper in najnovejši varovanec Dallasa, vam v teh poletnih dneh poklanja dozo energije z ‘Gruv za muv’, ki ga je posnel v sodelovanju z Andrejem Orlom.
Navdih za ‘Gruv za muv’ sta Tomos in producent Jani Klančič iskala v 80-ih letih prejšnjega stoletja, ki v mnogih prebudijo željo po plesu, zabavi in pozitivni energiji. 

K projektu sta povabila tudi kitarista Nenada Putnika, stalnica v ustvarjalnem procesu je tudi producent Matej Doljak, ki poskrbi za končne popravke ter mix in mastering. Za udaren in živahen refren je poskrbel Adam Velič.

Tomos bo konec leta 2020 izdal že tretji avtorski album z apokaliptičnim naslovom ‘Angeli in demoni’. Do zdaj smo lahko z albuma skozi komade ‘Demon v meni’, ‘Amore’, ‘Angeli in demoni ft. Mojca Rusjan’ spoznali realističen pogled na svet in temno plat Demonov, z ‘Gruv za muv’ pa se začnejo razkrivati Angeli in z njimi bolj energična, plesna glasba, s pomočjo katere boste lažje odmislili trenutno situacijo. 

Glavno vlogo v videospotu, ki si ga lahko ogledate spodaj, je prevzel Mr. Bananko, ki Tomosa že dlje časa spremlja na njegovih nastopih, za dinamično in energično vzdušje pa je poskrbela plesna skupina Los pravilos. 

TOMOS je severno primorski raper, ki prihaja z okolice Nove Gorice, točneje iz Deskel in trenutno pripravlja svoj tretji avtorski album z apokaliptičnim naslovom ‘Angeli in demoni’, ki ga bo konec leta 2020 izdal v založbi Dallas Records. 

Rap glasbo in besedila je začel pisati že kot najstnik, ko je odkril Eminema, 2pac-a in skozi svetovno rap sceno spoznaval hiphop kulturo ter skušal svoj navdih v rap besedilih in glasbi izraziti po svoje. 

Leta 2011 je nastopil v oddaji Slovenija ima Talent, kjer je prišel do četrtfinala in po nekaj poskusih sodelovanja v rap skupinah, začel svojo solo kariero. Pri samem snemanju albumov so mu pomagali prijatelji, na začetku njegove poti je bil to producent Max Sebastien, nato pa mu je bil v veliko pomoč Aljaž Tomažič – MC Unther, od katerega se je izjemno veliko naučil in zelo napredoval.

Tako je leta 2014 izdal svoj prvi album ‘V krogu’, leta 2018 pa drugi album ‘Dnevnik T.M.’, trenutno pa pripravlja svoj tretji avtorski album z apokaliptičnim naslovom ‘Angeli in demoni’, ki ga bo konec leta 2020 izdal v založbi Dallas Records. Veliko večino podlag za komade na albumih je produciral akademski glasbenik in zborovodja Jani Klančič, snemali pa so v lastnem studiu Production Lair. 

Foto: Dallas Records