Hide Preloader

5 praktičnih nasvetov za zdrav obrok v času službe

<div id="midasWidget__r92"></div>

Sodobni način življenja je prinesel nove izzive v poslovnem svetu. Delovni čas običajno vključuje večino obrokov čez dan, zato je pravi izziv načrtovati zajtrk, prigrizke in kosilo v času službe, še posebej, če poskušate svoj jedilnik ohranjati zdrav in uravnotežen.

Služba je pogosto izgovor, da posegamo po nezdravi hrani, nezdravih prigrizkih, češ, saj ni časa, da bi si pripravili zdrav in uravnotežen obrok. Če ne prej, pa nas to primora, ko se pričnejo kopičiti odvečni kilogrami in ko se pričnejo kazati težave z zdravjem in slabšim počutjem.

Čeprav je izziv ostati dosleden in vzpostaviti ritem med napornim dnevom, še vedno obstajajo praktični načini, da si vsak dan zagotovite reden, zdrav in kvaliteten obrok. Potrebno je le malo truda, želje in jasen načrt.

Zdrav obrok prinaša dobro počutje. (foto: freepik.com)

1. Pravočasno pomislite na obrok

Najboljša možnost je, da o svojih obrokih razmišljate že dan ali več dni prej. Ali imate možnost pripraviti zajtrk pred delom ali celo kosilo dan pred tem, ki bi ga vzeli v službo? Če nimate časa, je sedaj na voljo tudi že mnogo zdravih pripravljenih jedi, ki jih lahko le pogrejete ali pa zaužijete hladne. Takšne jedi imejte na zalogi za tiste dni, ko zares nimate časa, da bi si sami pripravili zdrav obrok.

2. Zdravi prigrizki med obroki

Obstajajo tudi zdravi prigrizki, ki jih lahko jeste brez slabe vesti. Nasiliti vas bodo in vam dali energijo za delo. To so zdravi smutiji, ki si jih lahko pripravite tudi sami, proteinske čokolade, suho sadje ali oreščki, lahko pa si narežete tudi sveže sadje ali zelenjavo.

3. Ohranite ritem obrokov čez dan

Tisti, ki imajo čez dan veliko obveznosti, vedo, da je včasih nemogoče vzpostaviti ritem in vedno jesti ob istem času. Pomembno pa je vedeti, da ta rutina prinaša telesu številne koristi in da je to ključnega pomena za sam metabolizem. Zato ne pozabite, da je za zdrav in kvaliteten obrok dovolj le 10 minut!

Tudi med službo se lahko prehranjujete zdravo. (foto: freepik.com)

4. Ne pozabite, da čez dan pijete veliko tekočine

Zagotovo ste že imeli priložnost slišati, da že zamujamo z vnosom tekočine, ko začutimo žejo. Tekočino je treba redno uživati čez dan, vsaj 2 litra, kot poudarjajo strokovnjaki. Naj bo to vsakodnevna rutina in poskrbite, da boste vedno imeli pri roki steklenico vode, čaja, zdravega soka ali zeliščnega napitka.

5. Vadite in dovolj spite

Zdrava in kakovostna prehrana bo imela še več pozitivnih učinkov na telo, če jo dopolnite z zdravim življenjskim slogom. To pomeni, da se čez dan dovolj gibate in najdete čas vsaj za kratek sprehod. Poleg tega je kvaliteten spanec nekaj, kar kot pozitivno vpliva na naše vsakodnevno delovanje, ustrezno delovno produktivnost in seveda splošno zdravje.

Foto: freepik.com

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice