Domov Glasba Na Hrvaškem festivalu mladi pevec zapel pesem Gorana Šarca in – zmagal!

Na Hrvaškem festivalu mladi pevec zapel pesem Gorana Šarca in – zmagal!

Pesem »Fala ti ča si blizu« avtorja Gorana Šarca, ki jo je na tradicionalnem, priznanem Hrvaškem glasbenem festivalu Melodije Istre in Kvarnerja – MIK 2020, zapel mladi Tedi Grubica, je osvojila 1. nagrado publike. Avtorja glasbe Gorana Šarca je na mladega pevca iz Pule opozoril legendarni makedonski avtor Grigor Koprov, tudi avtor hitov pokojnega Tošeta Proeskega, saj je v mladem Grubici prepoznal veliki talent in senzibilnost, kar ga je močno  spomnilo na Proeskega. 

Koprov je namreč na you tubu naletel na posnetek v katerem Tedi Grubica poje Proeskega, navdušen ga je poiskal in mu napisal pesem  »Još si u krvi«, ki je hitro osvojila frekvence hrvaških radijev in publiko. 

In ker beseda da besedo in ker je avtor Goran Šarac že leta  najtesnejši sodelavec Grigora Koprova, je prišlo do izvrstnega sodelovanja.

»Fala ti ča si blizu« , ki jo izvaja mladi Tedi Grubica je ljubezenska skladba, ki na svež način združuje najbolj žlahtno tradicijo dalmatinskega melosa s Tedijevo izvedbo, ki ima primesi sodobnega glasbenega izraza. Tedijev vokal in izvedba kažeta, da je pred nami vrhunski glasbeni potencial, pevec, ki bo v prihodnosti sigurno opažen tudi pri slovenskih radijskih poslušalcih, pravi uspešni avtor Goran Šarac, ki je presrečen, da je prvo sodelovanje z mladim pevcem nagrajeno, kar je odlična vzpodbuda za nadaljnje sodelovanje in ustvarjanje v časih, ki za glasbeno industrijo in sceno žal niso najlepši.

Čestitke Goranu, Tediju in ekipi!