Domov Življenjski Stil Strokovnjak svetuje: Kako popestriti zakon?

Strokovnjak svetuje: Kako popestriti zakon?

Prejeli smo vprašanje bralke. Sprašuje:

Po 20 letih zakona sem se naveličala moža? Kako popestriti zakon?

Odgovoril ji je Miran Peterman Certificirani Energy Success Coach, Energijski Terapevt za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona:

Hvala za vaše vprašanje. Vedno, ko je v odnosu dolgočasno, je to zato, ker smo mi sami (postali) dolgočasni. Po eni strani, ker smo se prenehali sami razvijati in delati na sebi in po drugi strani, ker smo prenehali razvijati in delati na našem partnerstvu, našem odnosu!

Ljudje, ki delajo na sebi, raziskujejo in se razvijajo, berejo knjige, se udeležujejo delavnic, delajo na svoji motivaciji, ves čas dobivajo nova sporočila, svežo energijo, inspiracijo, ves čas raziskujejo in se veselijo življenja. Ko nas stvari zanimajo, smo zanimivi in je življenje z nami zanimivo.

Velika napaka, ki jo dela večina parov je, da prehitro postanejo “spontani”. Dokler smo zaljubljeni, stvari planiramo, planiramo zmenke, planiramo izlete in planiramo trenutke za intimnost. Ko nekaj časa živimo skupaj, vse to postane rutina, stvari delamo, ko se nam zljubi, ko si zaželimo in na žalost se nam z leti vedno manj ljubi in vedno manj delamo. Odnos postane samoumeven, prenehamo se truditi in postajamo dolgočasni.

Kako popestriti zakon? Prvi korak je, da si daste na urnik čas za vašega partnerja, enkrat tedensko odidita nekam na zmenek, lahko samo na čaj v sosednjo kavarno, lahko pa skočita nekam za vikend in prenočita. Brez otrok seveda. Potem mora na urnik čas za intimnost. Lahko so to samo pogovori, lahko pa pustita prosto pot domišljiji.

Drugi korak pa je, da oba začneta zopet živeti aktivno življenje, preberita kako knjigo, odpravita se na fizično aktivnost, skratka dajta se v akcijo. Boljše počutje in več energije bo avtomatsko vplivalo na vajine odnose. Ko se bosta prebudila vidva, se bo prebudilo vajino partnerstvo.

– –

Miran Peterman
je Certificirani Energy Success Coach, Energijski Terapevt za partnerstvo. Parom in posameznikom pomaga obuditi njihovo partnerstvo in mu dati novega zagona.

Spletna stran: https://www.miranpeterman.com/
Facebook: https://www.facebook.com/miran.peterman.coach/
Facebook skupina: https://www.facebook.com/groups/Partnerstvo.in.Odnosi

Imate tudi vi vprašanje za terapevta za partnerstvo Mirana Petermana? Napišite nam ga na elektronski naslov [email protected], objavili ga bomo popolnoma anonimno.