Samuel Lucas z novim videom in skladbo Nekdo

<div id="midasWidget__r92"></div>

NEKDO je že peti radijski singel z albuma Sebe dajem, ki ga je Samuel Lucas izdal aprila lani.

NEKDO nosi izredno subtilno sporočilo o davno izgubi ljubezni, glasbeno pa pesem iz popolne intime preide v orkan občutkov, ki se stopnjujejo skozi celoten aranžma pesmi in jih še dodatno izriše električna kitara, ki jo je vnovič odigral enkratni Teo Collori.



Foto: Rok Breznik

Po treh singlih z albuma Sebe dajem, To sem jaz, Nihče ne ve, ki so vsi bili kritika okolja, v katerem živim, priznam, tudi samokritika, hkrati pa opis situacije in občutkov, ki se vrstijo okoli mene, in potem še singla Vse bo ok, ki sem ga predstavil na lanskih Melodijah morja in sonca, sem se odločil, da je zopet čas za eno lirično in intimno ljubezensko pesem,” pravi Samuel Lucas.

NEKDO se mi je vedno zdela ena tistih ultimativno žalostnih skladb, ki pa ravno skozi žalost pobožajo telo in duha. Niso vse žalostinke take. Ta pa je; nekako pitna je. Skoraj kot vino, ki si ga človek natoči, ko je kdaj osamljen – in to vino poudari melanholijo, a jo tudi prečisti.

Tudi to melodijo, kot skoraj vse na albumu, je podpisal pevec sam, besedilo pa je vnovič nastalo pod peresom Roka Lunačka, ki tudi tokrat ni skoparil s komplimenti o Lucasu:
Se bojim, da se bom spet ponavljal, a tudi tokrat ne morem mimo vrhunske interpretacije tega izjemnega vokalista in človeka. Album Sebe dajem je nekaj najboljšega, kar se je zgodilo v popu zadnjih nekaj let.”

Bobne za pesem je posnel Boštjan Vajs, bas in akustične kitare ter perkusije Samuel Lucas sam, električne kitare Teo Collori, klaviature Sandro Božić, spremljevalne vokale sta odpela Arijana in Samuel Lucas. Mix je delo Blaža HribarjaIgorja Mitrova in Samuela Lucasa, master pa Igorja Mitrova. Vse skupaj pa je bilo posneto v Railroad studios taktirko pa je vihtel Jaccuzy Krall.

Video si lahko ogledate s klikom na zgornjo sličico.

Pevec je za pesem Nekdo posnel videospot in tudi tokrat sodeloval z mladim in talentiranim Rokom Breznikom/Foto Factory Production, ki je z Lucasom ustvarjal že pri skladbah Nihče ne ve, Vse bo ok in Maj.

Glede na to, da je Samuel Primorec, ki obožuje vodo, se je ekipa odločila, da spot posname na dveh lokacijah: jutranje posnetke na prečudovitem Zbiljskem jezeru, kjer je tamkajšnje osebje poskrbelo, da je bilo snemanje res prijetno, posodili pa so jim tudi čolniček iz njihove Čolnarne. Drugi del spota pa so snemali na naši prelepi obali, na Sveti Katarini, v Ankaranu. Na to lokacijo Samuela vežejo prav posebni spomini, saj je večji del svojega otroštva s prijatelji preživel prav na tej plaži in se tam naučil tudi plavati.

V spotu sta Samuelu delala družbo še Patricija Finster, nekdanja druga spremljevalka Miss Slovenije in Lucasov glasbeni prijatelj Teo Collori. 

<div id="midasWidget__r92"></div>

Written By

Bum Novice