Connect with us

Promo

Odlični nasveti, ki vam bodo pomagali hitro zaspati

Published

on

Kako se umiriti pred spanjem?

Naše telo in um se ne moreta v nekaj sekundah odklopiti in preiti iz povsem budnih, hitrih in mrzličnih stanj v umirjenost. Zvečer si moramo določiti čas, da se postopoma sprostimo in odplujemo v mirno spokojnost. Ko se uležemo in sprostimo, omogočimo telesu, da se postopoma odklopi od skrbi in lažje odjadra v deželo sanj.

 • Ugasnite modro svetlobo tehnoloških naprav

Vsaka vrsta močne svetlobe ovira naš spanec in nastajanje spalnega hormona melatonina. Še posebej zavira sprostitev in brezskrben spanec modra svetloba, ki jo oddajajo razne tehnološke naprave, kot so telefon, računalniški ekran in tablica. Elektronske naprave bi morali prenehati uporabljati vsaj dve do tri ure pred spanjem. Če res ne gre, potem lahko na svojih zaslonih uporabimo nastavitev »nočna svetloba«, ki oddaja rumenkasto ali rdečo svetlobo.

 • Odklopite se – prenehajte biti »družabni«, preden ugasnete luči

Odklopiti se moramo predvsem od družbenih omrežjih, kot so: Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter ipd. Družabnost na družbenih omrežjih naše telo tudi psihično obremenjuje, saj prav ta oblika družabnosti spodbuja primerjanje z drugimi, bolj všečkanimi osebami, ali občutek, da bomo kaj zamudili, ipd. Vse to povzroča zametke preganjavice, tesnobe in drugih neprijetnih občutkov, ki telesu onemogočajo, da bi se lažje sprostilo.

Najbolje je, da se preprosto odklopimo od družbenih medijev in se digitalno razstrupimo vsaj nekaj ur pred časom za spanje. Tako lažje najdemo svoj mir in se sprostimo v spanju prijazno stanje.

 • Zazibajte se v spanec

Zibanje nam pomaga sinhronizirati dejavnost možganskih valov v vzorec, povezan s spanjem.

 • Dvojna vrzel

To tehniko uporabljamo pri zdravljenju čezmerno aktivnega mehurja.

Ko se pripravljamo na spanje, pojdimo na stranišče, toda ko bomo gotovi, počakajmo trideset sekund in nato zopet poskusimo. Ali pa pojdimo na stranišče, recimo preden si umijemo zobe, in nato spet poskusimo, ko smo slečeni, umiti in namenjeni v posteljo (približno deset minut pozneje).

 • Privoščite si kopel devetdeset minut pred spanjem

Toplota in udobje vroče vode nista tista, ki nas uspavata, čeprav je to nedvomno sproščujoče. Vsako noč mora središčna temperatura našega telesa pasti, da spodbudi možgane k izločanju hormona melatonina, kar povzroči zaspanost. Razširjene krvne žile hitro oddajo toploto iz središča našega telesa, kar vpliva na temperaturo telesa, ki na ta način naglo pade in pošlje možganom sporočilo, naj proizvede melatonin.

 • Znebite se pomivalnega stroja

Nekatere znanstvene raziskave dokazujejo, da lahko ročno pomivanje posode v koritu umiri naše misli in zmanjša stres. Vendar moramo to storiti »čuječe« – si vzeti čas, da se osredotočimo na vonj detergenta in občutimo temperaturo vode na svoji koži.

 • Ne odhajajte sprti v posteljo

Zdravilni in blagodejni spanec napoči samo takrat, ko se počutimo varne in neogrožene. Bolj se počutimo negovane in sprejete, bolje bomo spali.

 • Preden ugasnete luči, se zatopite v knjigo

Branje je ena od najboljših in najhitrejših metod za odpravljanje stresa pred spanjem. Raziskave kažejo, da od vseh sproščujočih dejavnosti prav pri bralcih prisotnost stresnega hormona kortizola najbolj upade.

 • Nastavite budilko – za spanje!

Zvečer nastavimo budilko, zato da nas opomni, da je čas za začetek rutine »ugašanja«. Če smo cel dan hiteli naokrog, bili miselno dejavni, se zvečer, tik pred spanjem, naša telo in um ne moreta kar izklopiti. Potrebujemo čas za umiritev, preden zaspimo.

 • Privoščite si masažo obraza

Za začetek lahko pritisnemo med obrvmi, nato zdrsimo s prsti navzgor, čez in onkraj čela ter to večkrat ponovimo. Potem masiramo vse od nosa pa do lic in ušes; nato od ust vse do čeljustnega loka in končamo z vratom, tako da božamo od ključnice navzgor.

 • Zaljubite se v sivko

Raziskave kažejo, da nas sivkino olje lahko pomiri in premami v spanec. Pred spanjem ga lahko uporabimo na različne načine, da nas pomaga uspavati.

 • Poškropimo svoj vzglavnik z razpršilom s sivko.
 • Pred spanjem prižgimo gorilnik s sivkinim oljem (nato upihnimo svečo, ko ugasnemo luči) ali uporabimo sivkin razpršilec.
 • Utrimo si nekaj kapljic sivkinega olja na zapestja, vrat, prsni koš ali sence.
 • Dodajmo nekaj kapljic na vročo krpico za umivanje obraza, dajmo jo čez obraz in inhalirajmo.
 • Uporabimo sprostilno sivkino kopalno olje ali privežimo svežo vejico sivke na glavo prhe. Vroča voda iz prhe bo sprostila eterična olja rastline.
Man lying in bed turning off an alarm clock in the morning at 7am. Attractive man sleeping in his bedroom. Annoyed man being awakened by an alarm clock in his bedroom
 • Zasenčite luči v slogu hygge

Danci so znani po svojem življenjskem slogu hygge – ustvarjanje udobja in zadovoljstva v svojih bivanjskih prostorih. Tudi mi lahko večerjamo ob soju sveč, uporabimo stikalo za zasenčenje stropnih luči ipd.

 • Naj bodo luči zatemnjene

Poskrbeti moramo, da ne bomo izničili učinka s prižiganjem močnih luči v kopalnici med umivanjem zob ali v spalnici med branjem knjige.

 • Brzdajte čezmerno gledanje televizije

Čezmerno gledanje televizije, požiranje nadaljevank v hitrem zaporedju, nam preprečuje dostojen nočni spanec. Zato je pomembno, da si postavimo strogo omejitev, koliko delov si zvečer lahko ogledamo.

 • Noge ob zid

Ta položaj aktivira parasimpatično živčevje, pomaga upočasniti srčni utrip in spodbuja sprostitev. Je preprost in ne zahteva prevelike prožnosti.

V položaju ostanemo nekaj minut oz. tako dolgo, kolikor nam prija.

 • Zvijte se v položaj otroka

Lahko ga izvedemo na postelji ali na tleh.

Pokleknemo tako, da sedimo na petah s koleni, stisnjenimi skupaj ali oddaljenimi za razdaljo bokov, kakor koli nam je udobnejše.

Nato spodvijemo zgornjo polovico telesa naprej, dokler naše čelo ne počiva na postelji ali na tleh z rokami, iztegnjenimi pred seboj. Ostanemo v položaju, dokler nam je prijetno, toda največ tri minute, in počasi dihamo.

Indoor shot of young attractive man waking in morning, wants to sleep, handsome guy stretching and yawning, holding his pillos, covering half of face, posing with closed eyes, dressed gray t shirt.
 • Bingljajte kot lutka iz cunj

Raztezanja, ki ne zahtevajo nobene moči in zelo malo ravnotežja, umirijo naše misli, sprostijo napetost in nam pomagajo, da se pomirimo pred spanjem.

 • Stojimo z rokami, dvignjenimi nad glavo. Začnemo se nagibati iz bokov naprej, sežemo navzdol proti prstom na nogah in nato bingljamo kot lutka iz cunj.
 • Dovolimo vsem svojim mišicam in glavi, da močno visijo, in občutimo, kako se iz naših ramen sprosti napetost.
 • Ohlapno zamahnemo z rokami naprej in nazaj ter zmehčamo kolena, kolikor je to potrebno za naše udobje.
 • Bingljamo toliko časa, kot nam je udobno, zapremo oči, počasi dihamo in pustimo svojim mislim, naj odplavajo.
 • Ko smo tam, bi morda radi zavzdihnili vsakokrat, ko izdihnemo. Raziskave kažejo, da lahko vzdihovanje pravzaprav ublaži stres in napetost mišic.

 • Poslušajte glasbo, še posebej klasično

V idealnih razmerah bi morala imeti glasba približno 50–70 udarcev na minuto – teorija pravi, da se naš srčni utrip upočasni, da bi se sinhroniziral z ritmom.

 • Sprehod ob sončnem zahodu

Popoldanski sprehod je učinkovitejši od sprehoda zjutraj.

 • Prepognite se

Preprosto sedimo, nato se v bokih prepognemo naprej, tako da nam glava in roke rahlo bingljajo, ter nežno ovijmo prste okrog gležnjev, da se lažje usidramo. Počasi in globoko dihamo. V tem položaju ostanemo do 60 sekund – če v kateri koli točki občutimo nelagodje, se počasi dvignemo iz položaja.

 • Pozibavajte se na stopalih

Zibanje naj bi nas sproščalo in povzročalo zaspanost. Če se pozibavamo na stopalih, lahko gibanje prav tako sprosti stres in napetost s stimulacijo akupresurnih točk v stopalih.

Preden odidemo spat, poskusimo naslednje:

 • Stojimo pokonci s stopali v razdalji ramen. Sedaj prenesemo težo na pete, tako da se prsti na nogah dvignejo s tal.
 • Nato prenesemo težo na stopala, da se pete zazibajo s tal.
 • Nekaj minut nadaljujemo počasno in enakomerno zibanje naprej in nazaj. Vmes globoko dihamo. Nato se odpravimo v posteljo.

 • Poženite korenine in se počutite ozemljene

S to vajo dosežemo, da se naše telo sprosti, naše misli ozemljijo ter osvobodijo stresa in skrbi.

Stojimo na mestu s stopali v razdalji ramen. Enakomerno in globoko dihamo. Predstavljamo si, da se počutimo težje. Vso težo pogreznemo v stopala in jih ozemljimo s tlemi.

Ko se pogrezamo v tla, si predstavljamo, da naša stopala poganjajo korenine, ki nas držijo na mestu. Ostanemo v tem položaju še nekaj minut, dokler nam je prijetno. Ta vaja nas bo fizično ozemljila in nam pomagala prenesti stres in energijo iz misli na tla pod sabo.

 • Privoščite si taj či prho

Ta tehnika nam pomaga odplakniti stres in napetost iz misli in telesa pred spanjem.

Najprej sedimo ali pokleknemo v udoben položaj. Nato si predstavljamo, da sedimo v toplem bazenu pod prho ali slapom. Občutimo, kako topla voda enakomerno curlja po naši glavi in telesu ali kako brizga po nas, kar koli se nam zdi prijetnejše.

Uživamo in se sprostimo v občutku kopanja v topli dišeči vodi. Ko voda teče, si predstavljamo, da odplakne tudi ves naš stres.

Predstavljamo si, kako nas napetost zapušča kot mehurčki, ki jih odnaša po toku navzdol.

 • Privoščite si skodelico kamilic

Kamilični čaj je že dolgo znan po svojih pomirjevalnih lastnostih, zato ga spijmo tik pred spanjem.

 • Pred spanjem segrejte oči in zadnji del vratu

Za to zvijačo uporabimo »grelne« maske za oči in mikrovalovne blazine (ki jih je mogoče ogreti) za vrat.

 • Objemite kolena – in rokenrol

Ležemo na tla, kolena povlečemo k prsnemu košu in jih nežno objamemo k telesu. Občutimo, kako pojenja napetost v križu, in uživamo v občutku udobja, medtem ko kolena stiskamo k sebi.

Objemanje – čeprav objemamo sebe – sprošča hormon oksitocin, »ljubezenski hormon«, ki ublaži naš odziv na stres in napetost, ki jo morda občutimo. To pa še ni vse. Že sam položaj zarodka lahko pomirjujoče in blagodejno deluje na naše misli ter hkrati nežno masira naš križ.

Medtem ko objemamo kolena, globoko dihamo, in če nam prija, se nežno in počasi zibamo z ene strani na drugo (to pomaga masirati hrbtenico). Svoje dihanje lahko uskladimo z zibanjem – vdihnemo, ko se zazibamo na levo, izdihnemo, ko dosežemo sredino, vdihnemo, ko se zazibamo na desno, in spet izdihnemo nazaj v sredino. Lahko se zibamo in dihamo, kot nam najbolj prija.

Young woman practicing yoga at home
 • Izvedite predspalno meditacijo

Raziskave so pokazale, da ljudje, ki meditirajo, uživajo bolj kakovosten in globlji spanec od tistih, ki tega ne počnejo. To se dogaja zato, ker redna meditacija spremeni strukturo možganov in pomaga zmanjšati stres.

 • Strmite v nekaj

Pogled usmerimo na predmet (po navadi plamen sveče) in se nanj popolnoma osredotočimo. Ta vaja zbistri um in nam pomaga spati. Ta vaja nam bo omogočila tudi, da bomo meditirali.

 • Občutite ljubezen

Meditacija ljubeče prijaznosti je praksa, ki spodbuja čustva sočutja in nam pomaga lažje zaspati.

 • Privzdignite nebo

Či gong je starodavna kitajska praksa samozdravljenja, ki združuje nežne gibe raztezanja z miselno koncentracijo in dihanjem.

Preprost gib či gonga, ki umiri naše misli in sprosti stres v telesu, se imenuje »dvigovanje neba«.

Najprej stojmo s stopali v razdalji bokov.

 • Z dlanmi, obrnjenimi proti tlom, iztegnemo prste ene roke proti prstom druge roke, tako da bo med njimi nekaj prostora. Roke naj bodo zravnane toliko, da nam je prijetno.

Upognimo vrat navzdol in se zazrimo v roke.

• Nato z glavo sledimo gibanju rok ter jih v loku dvignimo pred seboj in nad glavo.

 • Ko roke dosežejo vrh loka, jih nežno potisnemo navzgor, kot bi privzdigovali nebo, in vmes raztegujemo hrbtenico.
 • Nato spustimo roke, kot bi bili ptič, ki prhuta s krili. Pripeljemo jih ob strani telesa, tako da z odprtimi usti glasno izdihnemo: »Ahhh.«
 • Štirikrat ponovimo.

 • Z raztezanjem preženite stres

Raztezanje pomaga sprostiti napetost, ki jo morda zadržujemo v telesu – zlasti pomembno, če ves dan preživimo v sedečem položaju za mizo.

 • Pokleknemo na tla in dvignemo roke nad glavo. Vmes gledamo navzgor, se rahlo naslonimo nazaj in razpremo prsni koš.
 • Zdaj se nagnemo naprej, tako da iztegnemo roke pred seboj, spustimo čelo čim bližje k tlom in zadržimo zadnjico na petah.
 • Pojdimo na vse štiri, zravnajmo roke in noge ter dvignimo boke in zadnjico v zrak s pogledom, usmerjenim v kolena.
 • V postelji preizkusimo »razteg metulja«. Ležimo na hrbtu, stisnemo podplate skupaj in nežno spustimo kolena na vsako stran. Pod kolena položimo blazine, če nam je tako udobnejše. Občutili bomo, kako se raztegujejo boki, notranjost beder in hrbet. Pazimo, da ne pretiravamo. Počasi in globoko dihamo. V tem položaju lahko celo zaspimo.
Portrait of two aged females doing yoga exercise in sport gym
 • Recite »om-m-m-m-m«

Praksa izgovarjanja om-m-m-m-m nam pomaga povezati se z vesoljem. Ponavljanje »om« pred spanjem nas lahko uspava! Dokazano je bilo, da ponavljanje umirja naše telesne odzive.

Poleg nasvetov, kako se umiriti pred spanjem, nam avtorica v knjigi ponudi tudi druge zvijače, ki nam pomagajo, da se sprostimo in utonemo v globok ter okrepčilen spanec:

 • Miselne zvijače – te zvijače nam bodo pomagale pri umirjanju in preusmerjanju misli v boljši, mirnejši ter spokojnejši in bolj pomirjujoč kraj – ravno pravšnji, da iz njega odplujemo v deželo sanj.
 • Zvijače v spalnici – namigi in zvijače v tem poglavju nam bodo pomagali ustvariti prostor, ki nas ovije v ambient blaženega miru – prostor, ki ga bomo vedno povezovali s počitkom, mirom in udobjem.
 • Nasvete glede hrane in pijače.
 • Zvijače, kako ukaniti telo.
 • Dihalne zvijače.
 • Nasvete, kako se med spanjem osvoboditi stresa.

Več zvijač in nasvetov najdete v knjigi 222 zvijač, kako zaspati na povezavi: https://www.gnostica.si/zbirke/222-zvijac-kako-zaspati
www.gnostica.si

Pripravila: Mirela Smajić, PRavljična Agencija – Srčna komunikacija in odnosi z javnostmi
www.pravljicna-agencija.si

Foto: Pixabay.com, freepik.com

Brezplačna objava

Promo

“OPRAVIČILO

Published

on

Dne 18. 5. 2022 smo objavili članek, ki se nanaša na Lovra Gregorša, udeleženca Ljubezni po domače, v katerem smo pomotoma navedli, da je Lovro Gregorš skoraj 30 let v srečnem zakonu, dokler ni našel pornografskih posnetkov žene in njenega ljubimca. Te objavljene navedbe so neresnične. Nekdanji ženi in hčerkama Lovra Gregorša se za neresničen zapis opravičujemo.«

Uredništvo portala BumNovice.si

Continue Reading

Promo

PIA KATARINA predstavlja zelo osebno pesem: »Oprosti, mama, da nisem popolna in da ti nisem podobna.«

Published

on

Pia Katarina, nova pevka na naši sceni, premierno predstavlja videospot za svojo avtorsko pesem ŽAL MI JE, s katero je na letošnjem tekmovanju Slovenska nota v Hrastniku prepričljivo osvojila prvo mesto. In s tem Pia Katarina pričenja svojo pot na slovensko glasbeno sceno.

Pia Katarina, simpatična 19-letnica iz Velenja, se sicer z glasbo srečuje že od malih nog, a resneje z njo ukvarja šele od leta 2018, ko so s prijatelji ustvarili bend Dopplerjev efekt, od kar so prvič zaigrali na njihovem maturanstkem plesu. Pii glasba pomeni vse, predvsem pa ji glasba predstavlja pobeg iz žalosti: »Glasba je edina, ob kateri lahko pozabim na bolečine in ko vse, kar se dogaja okoli mene, v sekundi izgine.«

Pia Katarina predstavlja svoj debitantski singel z zelo pomenljivim in čustvenim naslovom ŽAL MI JE, s katero je zmagala na tekmovanju Slovenska nota 2021. Pesem je vsekakor drugačna in nova na naši glasbeni sceni, s pesmijo pa se Pia Katarina zelo pogumno razgalja pred slovensko javnostjo. Gre za izrazito pop balado z močnim besedilom, ki je avtorskok delo Pie Katarine same, kot je avtorsko delo celotna njena pesem. V besedilu opisuje globok odnos – odnos z mamo, le da tokrat v malce drugačnem tonu. ‘Vem, da nisem popolna, vem, da nisem ti podobna, oprosti, mama, za to’ – besedilo, s katerim Pia opisuje pogostokrat težek odnos najstnic s svojimi mamami. Pia ob tem dodaja, da besedilo ni avtobiografsko, saj ima s svojo mamo izjemno dober odnos, a pri tem dodaja, da bi bila vesela, če bi se najstnice in najstniki z njenim besedilom in poistovetili in da bi jim bilo ob njeni glasbi lažje.

»Sem kot vsi drugi, ki se spopadajo z vsakdanjimi težavami. Sem tudi najstnica, ki se spopada z najstniškimi težavami. Želim le, da ljudje razumejo, da je moja glasba le odsev vsega tega in da jim želim pomagati. Včasih se znajdemo v situaciji, ko bi samo pustili vse, kar delamo, pozabili na vse obveznosti, ki jih imamo in samo poslušali glasbo, ki se nam pomaga zjokati, očistiti vseh misli, pozabiti na cel svet okoli nas. To sem želela ponuditi ljudem s pesmijo ŽAL MI JE. Želim si, da jo vsak začuti na svoj način – točno tako, kot potrebuje in kot mu lahko pomaga.«

Pia Katarina je za svojo pesem izdala tudi videospot, ki je delo Nina Črepa. »V videospotu sem želela prikazati nedolžnost, zato sem izbrala simbole rožic, konjev, mlade deklice, ki igra na violino, plesalke, ki pleše s svojimi sencami … Preko videozgodbe moje prve pesmi ‘Žal mi je’ želim sporočiti, da vsak izmed nas potrebuje zagon, da stopi iz lastne kože in je samo to, kar si želi biti, in ne to, kar vsi od njega pričakujejo. V videospotu sem želela prikazati svobodo, po kateri hrepenimo vsi. Upam, da bo moj videospot ljudem všeč in da bodo začutili to, kar sem želela povedati.«

Pia si želi dolgoročno delati na slovenski glasbeni sceni in ob tem priznava: »Zavedam se, da bodo name letele negativne kritike. A če slednjih ni, potem veš, da nisi na pravi poti. Mladi slovensko glasbo težje sprejmejo, a sem pripravljena se potruditi in jim jo približati. Predvsem pa si želim nekoč priti na našo sceno in nato na njej tudi obstati. To potovanje, ki ga sedaj začenjam s svojo pesmijo ‘Žal mi je’, bo čudovito, to vem, in vas vabim, da mi delate družbo na tem potovanju.«

Continue Reading

Promo

Ne spreglejte: Velika prodajna akcija glasbene založbe Dallas

Published

on

Pri založbi Dallas Records vam premierno predstavljajo prodajo kataloga Beggars Banquet/XL Recordings. V ponudbi je več svežih in kultnih izidov na na LP-jih , CD-jih  in v BOX setih, dodali pa smo tudi veliko slovenskih izidov, knjig in T-shirtov z glasbeno tematiko. V času prodajne akcije so vsi izdelki na voljo po znižanih cenah.

Kje:

 • v fizični trgovini Dallas Music Shop v Rožni dolini v Ljubljani – 

na naslovu Rožna dolina c VI/40

Kdaj:

 • Akcija v fizični trgovini traja od torka 15. do vključno srede, 30. junija 2021,

vsak delavnik od 11. do 17. ure.

Kupcem priporočamo, da se za določen termin predhodno najavijo po telefonu ((01) 200 76 60) ali preko e-mail sporočila ([email protected]).

 • Akcija v spletni trgovini traja od torka 15. do vključno srede, 30. junija 2021.

Beggars group je ena izmed najbolj vplivnih neodvisnih glasbenih založb na svetu. Pod njenim okriljem se je v zadnjih desetletjih pisala svetovna glasbena zgodovina, ki je postavila na piedstal izvajalce kot so Pixies, Adele, Jack White, Queens of the Stone Age, The Breeders, Interpol, Dead Can Dance, Grimes, King Krule, Yo La Tengo ter mnogo drugih svežih in aktualnih glasbenikov, ki soustvarjajo glasbeno prihodnost ter bogatijo svetovno zvočno krajino.

Beggars Banquet/XL Recording akcija:

V času akcije vam ob fizičnem ali spletnem nakupu različnih izdaj iz kataloga Beggars priznamo posebne popuste. Izbirate lahko med mnogimi svetovno priznanimi izvajalci, kot so Algiers, Adele, Belle & Sebastian, Bauhaus, Beirut, Cat Power, Daughter, Dead Can Dance, Future Islands, Interpol, Jack White, King Krule, Merchandise, Pavement, Pixies, Queens of the Stone Age, Radiohead, Savages, The Cult, The Decemberists, The Fall, The National, The XX, Thom Yorke in mnogi drugi.  

 • Za vse nakupe iz kataloga Beggars, opravljene v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 20% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu katerihkoli dveh izdelkov iz kataloga Beggars vam priznamo 15% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

Knjige akcija:

V času akcije vam izbrane knjižne izdaje ponujamo po enkratnem znižanju. Ob fizičnem in spletnem nakupu vam tako priznamo posebne popuste, ki veljajo za vse knjige. Izbirate lahko med knjigami v slovenskem in hrvaškem jeziku in sicer o izvajalcih, kot so Vlado Kreslin, Iztok Mlakar, Nick Cave, Adele, Clash, Bajaga & Instruktori ter mnogi drugi.

 • Ob nakupu katerekoli knjige v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 50% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu katerekoli knjige vam priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

Majice akcija:

V času akcije vam izbrane majice domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev ponujamo po enkratnem znižanju. Tako ob fizičnem kot tudi spletnem nakupu smo vam pripravili posebne popuste, ki veljajo za vse majice. Izbirate lahko med majicami z izvajalci kot so Bajaga, Plavi orkestar, Paraf, Bob Marley, The Police, Black Eyed Peas in mnogi drugi.

 • Ob nakupu katerekoli majice v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 50% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu katerekoli majice vam priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

Domače izdaje akcija:

V času akcije smo vam pripravili izbor slovenskih in tujih izvajalcev glasbene založbe Dallas Records. Ob fizičnem ali spletnem nakupu izbranih CD-jev in LP-jev vam priznamo posebne popuste. Izbirate lahko med mnogimi priznanimi hišnimi izvajalci, kot so Jure Lesar, Siddharta, TBF, Paraf, Pavel, Vatra in mnogi drugi.

 • Za vse nakupe  fonogramov, opravljene v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu kateregakoli fonograma vam priznamo 25% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

CD box-i akcija:

V času akcije smo vam pripravili tudi posebno ponudbo CD box-ov. Izbrane sete ponujamo po enkratnem znižanju. Ob fizičnem in spletnem nakupu vam tako priznamo posebne popuste, ki veljajo za vse sete enako. Izbirate lahko med CD box-i mnogih znanih izvajalcev, kot so The Rolling Stones, The Who, Louis Armstrong, Maria Calas, Robbie Williams in mnogi drugi. 

 • Ob nakupu kateregakoli box-a v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 50% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu kateregakoli box-a vam priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

LP-ji akcija

V času akcije vam ob fizičnem ali spletnem nakupu LP-jev priznamo posebne popuste.

Premierno vam predstavljamo različne izdaje iz kataloga Beggars Banquet/XL Recording, hkrati pa smo pripravili tudi izbor slovenskih in tujih izvajalcev glasbene založbe Dallas Records.

V katalogu Beggars lahko izbirate med mnogimi svetovno priznanimi izvajalci, kot so Algiers, Adele, Belle & Sebastian, Bauhaus, Beirut, Cat Power, Daughter, Dead Can Dance, Future Islands, Interpol, Jack White, King Krule, Merchandise, Pavement, Pixies, Queens of the Stone Age, Radiohead, Savages, The Cult, The Decemberists, The Fall, The National, The XX, Thom Yorke in mnogi drugi.

V naboru glasbene založbe Dallas Records lahko izbirate med mnogimi priznanimi hišnimi izvajalci, kot so Jure Lesar, Siddharta, TBF, Paraf, Vatra in mnogi drugi.

 • Za vse nakupe iz kataloga Beggars, opravljene v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 20% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu katerihkoli dveh izdelkov iz kataloga Beggars vam priznamo 15% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

 • Za vse nakupe Dallas LP-jev, opravljene v fizični trgovini Dallas Music Shop, vam ob gotovinskem plačilu priznamo 40% popust.

Čas akcije: 15. – 22. 6., vsak delovnik med 11. in 17. uro.

 • Ob spletnem nakupu kateregakoli Dallas LP-ja vam priznamo 25% popust.

Čas akcije: 15. – 30. 6. 2021

Za povpraševanje in vse dodatne informacije smo vam na voljo na (01) 200 76 60 ter na [email protected].

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals