Kontaktirajte nas

Glasba

Lombardo: “Igrali smo v izložbi” INTERVJU

Objavljeno

V redu

Priljubljena slovenska skupina Lombardo je pred kratkim predstavila svojo novo pesem Kriminal.

Z njimi smo se pogovarjali in za portal BumNovice.si so razkrili marsikatero zanimivost. Preberite!

Skupina Lombardo predstavlja novo pesem Kriminal – zakaj takšen naslov?
Naslov skladbe izhaja iz izraza, ki ga ljudje uporabljamo kadar se nam zdi, da se nam dogaja nekaj (za nas) slabega. Je nekakšen vzklik kadar se nam nekaj ni prav. V konkretni situaciji je izraz uporabljen kot oris nesrečne ljubezni.

Je Kriminal drugačna pesem od prejšnjih dveh uspešnih singlov Pokrita z zvezdami in A greva plesat?
Je in ni. Kriminal je tako kot A greva plesat in Pokrita z zvezdami doživljajska pesem in v tem smislu ni prav nič drugačna kot prejšnja dva singla. Kar se tiče tematike in narave skladbe, pa je precej drugačen, tako kot okoliščine in razpoloženje v katerem se znajdemo v nekem trenutku svojega življenja. Gremo skozi obdobja veselja, žalosti, sreče, jeze, razočaranja, in še in še bi lahko naštevali. Kriminal govori v odnosu v katerem se ni izšlo. Govori o notranjem boju razuma s kemičnim orožjem – ljubeznijo. V bistvu je nekakšno notranje mirovno pogajanje med čustvi in razumom, med prihodnostjo in preteklostjo, med ljubeznijo in praznino.

Pred kratkim ste imeli nastop v Orto baru – vtisi?
Vtisi so mešani. Res smo uživali. Tudi ljudje so, pa vendar nas je razmejevalo steklo, ki nekako duši prelivanje energije med bendom in obiskovalci. Hecali smo se, da igramo v izložbi (smeh).

Skupina Lombardo

Skupina Lombardo pa niso le njeni člani, soustvarjati jo pomagajo tudi drugi – je producent Dejan Radičevič sodeloval le pri singlu Kriminal? Sodelujete tudi z drugimi glasbeniki?
Pri vseh skladbah sodelujejo številni vrhunski glasbeniki na čelu s producentom Dejanom Radičevičem. Tudi pri Kriminalu ni bilo nič drugače. Od glasbenikov bi rad izpostavil Tomaža Rousa Okrogliča, Siddharto in Neisho. Lahko rečem, da smo res privilegirani, da lahko sodelujemo s tako ekipo.

Najbrž je tudi vam koronavirus prekrižal marsikateri načrt, a vseeno, kakšne so želje, načrti za prihodnje? Kje vas bomo lahko slišali?
Lombardo, tako kot vsi drugi glasbeniki močno pogrešamo koncerte. Poleg tega, da nam koncerti dajejo izredno osebno zadovoljstvo in veselje, smo opazili, da ravno na koncertih naredimo največji vtis na obiskovalce. Naši koncerti so izvedbeno in zvočno izjemno dovršeni in to poslušalci slišijo in čutijo. Obstoječe stanje na žalost zmanjšuje število priložnosti za predstavitev in to za nas ni dobro. Ampak kaj bi se pritoževali. Vsi smo na istem. S skupino zato pripravljamo koncerte, ki jih bomo izvajali v živo na socialnih mrežah. Naredili bomo serijo koncertov na katerih bomo poleg svojih skladb zaigrali tudi kako priredbo, povabili goste in se tudi v živo pogovarjali s tistimi, ki bodo spremljali te koncerte. Odprti bomo tudi za predloge kaj zaigrati ipd. Trenutno se ukvarjamo s tehnično pripravo na te koncerte, urejanje prostora itd. Mislimo, da bomo še pred koncem leta izdali novi single. Pozitiven komad z aktualno tematiko à la Lombardo.

Lombardo, tako kot vsi drugi glasbeniki močno pogrešamo koncerte.

Foto: Katja Žunec Stritar

PREBERITE ŠE:

Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU
Sebastian: »Danes se trudim, da živim življenje« INTERVJU
NADALJUJTE Z BRANJEM
1 komentar

1 komentar

  1. Pingback: Aleksandar Arsov: »V življenju nam skoraj nikoli ni dano, da bi dobili vse« INTERVJU | Bum Novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Glasba

Se spomnite skupine Power dancers? Poglejte, kako so videti danes

Objavljeno

V redu

Avtor

Glasbena skupina Power dancers je navduševala v devetdesetih. Vas zanima, kako so videti in kaj članice počnejo danes?

Pred petindvajsetimi leti so na glasbeno sceno zakorakala štiri postavna dekleta: Nadka, Cvetana, Mateja in Špela in navdušile s pesmijo Ujemi me. Delovale so deset let in izdale šest albumov ter posnele 13 video spotov.

Dekleta so navduševala mnoge tako s svojim glasom kot tudi stasom. Kjer koli so se pojavila, je bila zabava zagotovljena.

Kaj pa danes?

Radio Salomon, Ljubljana, Studio guest (Power dancers), , 18-Oct-2016, (Photo by: Grega Wernig / M24.si)

Natka, Cvetana in Mateja imajo vsaka svojo plesno šolo, vse pa imajo tudi družino. Natka ima dva sinova, Mateja tri sinove, Cvetana tri hčerke in Špela dve hčerki.

Natka pa se rada oglasi tudi preko Instagram računa.

Foto: Facebook

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Legendo, Đorđa Balaševića so pokopali, oboževalci še vedno žalujejo ob njegovi glasbi

Objavljeno

V redu

Avtor

Družina glasbene legende Đorđa Balaševića ni želela predolgo čakati na zadnje slovo. V krogu najožje družine je bil v Novem Sadu pogreb ob glasbi tamburašev.  Oboževalci po celotni regiji pa še vedno žalujejo s pesmijo, svečami in sporočili, ki jih glasbeniku puščajo v slovo skupaj z rožami, plišastimi medvedki in svečami. 
Celotna regija tudi po pogrebu žaluje za panonskim mornarjem, glasbenikom Đorđem Balaševićem, ki je umrl v petek, 19. februarja 2021 v Kliničnem centru Vojvodine zaradi pljučnice, ki jo je povzročil koronavirus.

Na mestni hiši smo ugasnili luči, da bi izrazili bolečino in žalost z družino. To je težek trenutek za družino Balašević, pa tudi za celo mesto, državo in regijo. Novi Sad po njegovi smrti ne bo več isti “je župan Novega Sada Miloš Vučević zapisal na Twitterju. Pogreba se je udeležil tudi ljubljanski župan Zoran Janković
Družina, prijatelji in oboževalci slavnega pevca, ki je umrl v starosti 68 let, ne morejo zadržati solz, v številnih mestih po regiji se oboževalci še zbirajo in prižigajo sveče ter puščajo sporočila kot zadnji pozdrav svojemu idolu.

Oboževalci se že od petka zbirajo v Beogradu, v Novem Sadu, Zagrebu, Osijeku in številnih drugih mestih, s solzami v očeh prepevajo Balaševićeve pesmi, prižigajo sveče, pokojnemu glasbeniku puščajo medvedke in sporočila.

foto: AROSLAV PAP/TANJUG/CROPIX, RANKO SUVAR/CROPIX CROPIX

NADALJUJTE Z BRANJEM

Glasba

Hči Davida Bowieja podedovala talent in glas

Objavljeno

V redu

Avtor

Končno je objavila pesem!

Odkar je prišla na svet, so jo slavni starši imenovali otrok ljubezni, postala je središče sveta in obogatila njuno ljubezensko pravljico. zdaj pa lepa 20-letna Aleksandria Zahra Jones razkriva svoj talent.

Dvajsetletna Aleksandria Jones, hči pokojnega glasbenika Davida Bowie-ja in nekdanjega supermodela Iman, svojo umetniško linijo in talente neguje že od malih nog. Tisto, s čimer se je Lexi hvalila, še bolj pa njena ponosna mama, je njen talent za slikanje, zdaj pa je končno razkrila tudi, da je od pokojnega očeta podedovala fenomenalen glas. Bowiejeva hči si je končno upala objaviti posnetek svojega petja. Kot je priznala, je za to gesto potrebovala veliko poguma, kar niti ni čudno glede na avtoriteto njenega očeta. Toda posnetek razkriva, da res ni razloga za strah.

“Popolnoma sem prestrašena pred to objavo. Ves čas sem raztrgana med tem ali jo sovražim ali ljubim, a je ****. In tako je tukaj posnetek nedokončane pesmi brez imena, ki sem jo posnela precej pijana in na to sem ponosna, če imam res dober dan” je ob zvočnem posnetku pesmi, ki jo je sama napisala in zapela, zapisala Lexie.

Odzivi so zelo pozitivni, številni sledilci, ki so večinoma ljubitelji njenega pokojnega očeta, so nad načinom, kako Lexi poje, resnično navdušeni.

Odzval se je tud ponosni starejši brat, 49-letni Duncan Jones, sin iz prvega zakona Davida Bowie-ja, ki je pesem delil s svojimi sledilci na Twitterju.

Pravkar sem ugotovil, da moja sestra zna peti! Torej, tja so šli ti geni” se je pošalil Duncan.

foto: SPLASH/PROFIMEDIA

NADALJUJTE Z BRANJEM

HIT TEDNA PO IZBORU NAŠIH BRALCEV

HIT TEDNA po izboru naših bralcev je Nina Pušlar s svojo skladbo Ni ona retro

 

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO