Connect with us

Glasba

Lombardo: “Igrali smo v izložbi” INTERVJU

Published

on

Priljubljena slovenska skupina Lombardo je pred kratkim predstavila svojo novo pesem Kriminal.

Z njimi smo se pogovarjali in za portal BumNovice.si so razkrili marsikatero zanimivost. Preberite!

Skupina Lombardo predstavlja novo pesem Kriminal – zakaj takšen naslov?
Naslov skladbe izhaja iz izraza, ki ga ljudje uporabljamo kadar se nam zdi, da se nam dogaja nekaj (za nas) slabega. Je nekakšen vzklik kadar se nam nekaj ni prav. V konkretni situaciji je izraz uporabljen kot oris nesrečne ljubezni.

Je Kriminal drugačna pesem od prejšnjih dveh uspešnih singlov Pokrita z zvezdami in A greva plesat?
Je in ni. Kriminal je tako kot A greva plesat in Pokrita z zvezdami doživljajska pesem in v tem smislu ni prav nič drugačna kot prejšnja dva singla. Kar se tiče tematike in narave skladbe, pa je precej drugačen, tako kot okoliščine in razpoloženje v katerem se znajdemo v nekem trenutku svojega življenja. Gremo skozi obdobja veselja, žalosti, sreče, jeze, razočaranja, in še in še bi lahko naštevali. Kriminal govori v odnosu v katerem se ni izšlo. Govori o notranjem boju razuma s kemičnim orožjem – ljubeznijo. V bistvu je nekakšno notranje mirovno pogajanje med čustvi in razumom, med prihodnostjo in preteklostjo, med ljubeznijo in praznino.

Pred kratkim ste imeli nastop v Orto baru – vtisi?
Vtisi so mešani. Res smo uživali. Tudi ljudje so, pa vendar nas je razmejevalo steklo, ki nekako duši prelivanje energije med bendom in obiskovalci. Hecali smo se, da igramo v izložbi (smeh).

Skupina Lombardo

Skupina Lombardo pa niso le njeni člani, soustvarjati jo pomagajo tudi drugi – je producent Dejan Radičevič sodeloval le pri singlu Kriminal? Sodelujete tudi z drugimi glasbeniki?
Pri vseh skladbah sodelujejo številni vrhunski glasbeniki na čelu s producentom Dejanom Radičevičem. Tudi pri Kriminalu ni bilo nič drugače. Od glasbenikov bi rad izpostavil Tomaža Rousa Okrogliča, Siddharto in Neisho. Lahko rečem, da smo res privilegirani, da lahko sodelujemo s tako ekipo.

Najbrž je tudi vam koronavirus prekrižal marsikateri načrt, a vseeno, kakšne so želje, načrti za prihodnje? Kje vas bomo lahko slišali?
Lombardo, tako kot vsi drugi glasbeniki močno pogrešamo koncerte. Poleg tega, da nam koncerti dajejo izredno osebno zadovoljstvo in veselje, smo opazili, da ravno na koncertih naredimo največji vtis na obiskovalce. Naši koncerti so izvedbeno in zvočno izjemno dovršeni in to poslušalci slišijo in čutijo. Obstoječe stanje na žalost zmanjšuje število priložnosti za predstavitev in to za nas ni dobro. Ampak kaj bi se pritoževali. Vsi smo na istem. S skupino zato pripravljamo koncerte, ki jih bomo izvajali v živo na socialnih mrežah. Naredili bomo serijo koncertov na katerih bomo poleg svojih skladb zaigrali tudi kako priredbo, povabili goste in se tudi v živo pogovarjali s tistimi, ki bodo spremljali te koncerte. Odprti bomo tudi za predloge kaj zaigrati ipd. Trenutno se ukvarjamo s tehnično pripravo na te koncerte, urejanje prostora itd. Mislimo, da bomo še pred koncem leta izdali novi single. Pozitiven komad z aktualno tematiko à la Lombardo.

Lombardo, tako kot vsi drugi glasbeniki močno pogrešamo koncerte.

Foto: Katja Žunec Stritar

PREBERITE ŠE:

Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU
Sebastian: »Danes se trudim, da živim življenje« INTERVJU

Glasba

Nenadne smrti umrl član skupine Depeche Mode

Published

on

V 61. letu starosti je umrl član priljubljene angleške skupine.

Andrew Fletcher je bil klaviaturist priljubljene skupine Depeche Mode. Novico o njegovi smrti so ostali člani delili preko Twitterja. Zapisali so, da so šokirani nad njegovo nenadno smrtjo, vzroka še ne poznajo.

»Šokirani smo in zelo žalostni, ker nas je prezgodaj zapustil naš dragi prijatelj, član skupine in družinski član, Andy Fletch Fletcher. Imel je zares zlato srce in je vedno nudil oporo, ko si potreboval pomoč, pogovor, smeh ali pa hladno pivo,« so tvitnili.

Skupina je leta 2017 nastopila tudi v ljubljanskih Stožicah. Delovati so pričeli v začetku 80. let prejšnjega stoletja, prodali pa več kot sto milijonov albumov. Leta 2020 so bili sprejeti v rokersko alejo slavnih. Njihov zadnji album Spirit je nastal pred petimi leti.

Continue Reading

Glasba

Kostariški glasbenik Rj Chambers nam predstavlja svoj single “Mysterious”

Published

on

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kakega mednarodnega glasbenika, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.

Tokrat vam predstavljamo Rj Chambersa – mladega, talentiranega in vsestranskega glasbenika, ki bo zagotovo našel svoje oboževalce tudi v Sloveniji.

Roshawn Jones Chambers, znan kot Rj Chambers, je kostariški umetnik, pevec in pisec besedil, skladatelj, koproducent ter igralec in nekdanji model. Poje v angleščini in španščini. Na njegovem istoimenskem albumu je predstavljenih pet strastnih pesmi, kar kaže, da je Rj Chambers človek, ki ustvarja glasbo iz srca za srce.

Rj Chambers

Raztegne krila in uspešno vmeša sodobnejši latinskoameriški pridih v material, pri tem pa nikoli ne žrtvuje čustev. Ni le še en reggaetonski izvajalec, ki bi bil kot piškot; zdi se, da je bolj spreten, uglajen in jasnejši glede svoje ustvarjalne vizije in potenciala.

Rj Chambers izžareva karizmo in vas pritegne s svojim svilnato gladkim glasom in ritmi. V pesmi je čutiti nežno ranljivost, ki pa se nikoli ne preda saharinu. Glas Rj Chambersa nas popelje nazaj v čas, ko je bila glasba malo bolj resnična, iskrena in prava.

Rj Chambers – Mysterious

Rj Chambersa lahko spremljate tudi na Instagramu in sicer na njegovem profilu @iamrjcbway

Continue Reading

Glasba

Udarna mednarodna glasbena zasedba The Parlophonics nam predstavlja svoj novi single “These Days”

Published

on

V našem uredništvu smo zelo veseli, kadar lahko predstavimo tudi kake mednarodne glasbenike, saj menimo, da glasba res ne pozna meja.


Tokrat vam predstavljamo The Parlophonics, alternativno rock skupino, ki ustvarja odličen Power pop/rock, čeprav člani zasedbe še nikoli niso sodelovali skupaj v “skupnem prostoru”. Skupina se dejansko še nikoli ni sestala v živo.


Če kaj, je razdalja med člani zasedbe le še povečala originalnost zvoka skupine, ki temelji na klasičnem britanskem popu in rocku iz 60. in 70. let prejšnjega stoletja.

Člani skupine, ki so hkrati tudi avtorji pesmi Robert Horvath (kitare, bas), Fernando Perdomo (kitare, bobni) in Hugh Macdonald (vodilni glas, klaviature) so leta 2021 izdali svoj prvenec A Day in The Life. Gre za čudovit nabor melodičnih izvirnih skladb, ki so ga med pandemsko zaporo posneli na daljavo, tako da so si prek spleta pošiljali datoteke.

Roberta Horvatha je osamljenost v času pandemije navdihnila, da je posnel in končno objavil nekaj pesmi, ki jih je pisal vse življenje. Za projekt je angažiral Fernanda Perdoma (kitarista skupine “Echo in the CanyonJakoba Dylana) in Hugha Macdonalda (Fairhazel) in trije glasbeniki so na daljavo razvili kemijo, ki osvetli vse, kar igrajo.

Skupino so primerjali z Beatli, Oasis in Paulom Wellerjem, vendar pa je v resnici preveč edinstvena, da bi jo lahko opisali s tako preprostimi besedami.

Prvenec skupine The Parlophonics, album A Day in the Life, je bil 20. avgusta 2021 v digitalni obliki izdan na Apple Music, Spotify in Google Play. Fizične izdaje so na voljo od 20. novembra 2021, ravno pravočasno za praznično sezono in za tiste, ki želijo zgoščenko dodati v svojo zbirko. Album je k tej mednarodni skupini pritegnil svetovno občinstvo in to zasluženo. Ljubitelji izvrstno napisanega pop/rocka morajo takoj odkriti skupino The Parlophonics. Tega še ne veste, vendar bodo fantje zagotovo vaša nova najljubša skupina.

Opis ni na voljo

The Parlophonics lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
Facebook: https://www.facebook.com/Parlophonics
https://www.instagram.com/parlophonics/
https://twitter.com/parlophonics

Continue Reading

 

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V LETU 2023 VAM VOŠČIMO S PESMIJO ZVONČIĆI

Zadnje novice

Kategorije

OGLASI

POPULARNO

sidereals