Lombardo: “Igrali smo v izložbi” INTERVJU

Priljubljena slovenska skupina Lombardo je pred kratkim predstavila svojo novo pesem Kriminal.

Z njimi smo se pogovarjali in za portal BumNovice.si so razkrili marsikatero zanimivost. Preberite!

Skupina Lombardo predstavlja novo pesem Kriminal – zakaj takšen naslov?
Naslov skladbe izhaja iz izraza, ki ga ljudje uporabljamo kadar se nam zdi, da se nam dogaja nekaj (za nas) slabega. Je nekakšen vzklik kadar se nam nekaj ni prav. V konkretni situaciji je izraz uporabljen kot oris nesrečne ljubezni.

Je Kriminal drugačna pesem od prejšnjih dveh uspešnih singlov Pokrita z zvezdami in A greva plesat?
Je in ni. Kriminal je tako kot A greva plesat in Pokrita z zvezdami doživljajska pesem in v tem smislu ni prav nič drugačna kot prejšnja dva singla. Kar se tiče tematike in narave skladbe, pa je precej drugačen, tako kot okoliščine in razpoloženje v katerem se znajdemo v nekem trenutku svojega življenja. Gremo skozi obdobja veselja, žalosti, sreče, jeze, razočaranja, in še in še bi lahko naštevali. Kriminal govori v odnosu v katerem se ni izšlo. Govori o notranjem boju razuma s kemičnim orožjem – ljubeznijo. V bistvu je nekakšno notranje mirovno pogajanje med čustvi in razumom, med prihodnostjo in preteklostjo, med ljubeznijo in praznino.

Pred kratkim ste imeli nastop v Orto baru – vtisi?
Vtisi so mešani. Res smo uživali. Tudi ljudje so, pa vendar nas je razmejevalo steklo, ki nekako duši prelivanje energije med bendom in obiskovalci. Hecali smo se, da igramo v izložbi (smeh).

Skupina Lombardo

Skupina Lombardo pa niso le njeni člani, soustvarjati jo pomagajo tudi drugi – je producent Dejan Radičevič sodeloval le pri singlu Kriminal? Sodelujete tudi z drugimi glasbeniki?
Pri vseh skladbah sodelujejo številni vrhunski glasbeniki na čelu s producentom Dejanom Radičevičem. Tudi pri Kriminalu ni bilo nič drugače. Od glasbenikov bi rad izpostavil Tomaža Rousa Okrogliča, Siddharto in Neisho. Lahko rečem, da smo res privilegirani, da lahko sodelujemo s tako ekipo.

Najbrž je tudi vam koronavirus prekrižal marsikateri načrt, a vseeno, kakšne so želje, načrti za prihodnje? Kje vas bomo lahko slišali?
Lombardo, tako kot vsi drugi glasbeniki močno pogrešamo koncerte. Poleg tega, da nam koncerti dajejo izredno osebno zadovoljstvo in veselje, smo opazili, da ravno na koncertih naredimo največji vtis na obiskovalce. Naši koncerti so izvedbeno in zvočno izjemno dovršeni in to poslušalci slišijo in čutijo. Obstoječe stanje na žalost zmanjšuje število priložnosti za predstavitev in to za nas ni dobro. Ampak kaj bi se pritoževali. Vsi smo na istem. S skupino zato pripravljamo koncerte, ki jih bomo izvajali v živo na socialnih mrežah. Naredili bomo serijo koncertov na katerih bomo poleg svojih skladb zaigrali tudi kako priredbo, povabili goste in se tudi v živo pogovarjali s tistimi, ki bodo spremljali te koncerte. Odprti bomo tudi za predloge kaj zaigrati ipd. Trenutno se ukvarjamo s tehnično pripravo na te koncerte, urejanje prostora itd. Mislimo, da bomo še pred koncem leta izdali novi single. Pozitiven komad z aktualno tematiko à la Lombardo.

Lombardo, tako kot vsi drugi glasbeniki močno pogrešamo koncerte.

Foto: Katja Žunec Stritar

PREBERITE ŠE:

Sasha Raven, glasbenik, ki piše ponoči INTERVJU
Sebastian: »Danes se trudim, da živim življenje« INTERVJU

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com