Domov Kulinarika Recept za trenutno najbolj popularne piškote

Recept za trenutno najbolj popularne piškote

Danes vam predstavljamo piškote, ki so v minulih dneh obnoreli ljubiteljske ustvarjalke sladkih dobrot. Gre za tako imenovane piškote s črto, preprost posladek nad katerim boste navdušeni tudi tisti, ki v kuhinji niste najbolj spretni.

Piškoti s črto pekarice zabavajo zaradi malce drugačnega videza, peke pa se zagotovo lotevajo tudi zaradi tega, ker je izdelava tako preprosta, izdelek pa zelo okusen. Bomo tudi mi zavihali rokave? Dajmo!

KORAK 1: Ročno ali z robotskim mešalnikom zmešajte naslednje sestavine:

–          250 g presejane gladke moke

–          130 g kristalnega sladkorja

–          160 g rahlo omehčanega masla

–          ščepec soli

–          pol žličke pecilnega praška

–          zavojček vanilijevega sladkorja

–          jajce

KORAK 2: Sedaj ko ste iz sestavin zamesili testo, ga pustite počivati eno uro. Svetujemo vam, da ga postavite na hladno.

KORAK 3: Spočito testo razdelite na štiri dele. Iz vsakega dela oblikujte daljšo klobaso.

KORAK 4: Vsako klobaso s pomočjo valjarja rahlo sploščite in položite na pekač, ki ste ga poprej obložili s peki papirjem.

KORAK 5: Sedaj po dolžini posamezne sploščene klobase odtisnite ročaj kuhalnice, tako da boste dobili plitki kanal. Slednjega napolnite z marmelado po vašem okusu.

KORAK 6: Pekač položite v pečico ogreto na 180 stopinj Celzija. Pecite približno 20 minut.

KORAK 7: Ko se bo pečeno testo malce ohladilo, ga razrežite na manjše kose. Tako, pred vami so hrustljavi piškoti, ki se bodo odlično podali skodelici čaja ali kave. Naj vam teknejo!

Foto: Ne. Ne.