Domov Zabava KOLUMNA: Korona in najstniška hči, še je v enem kosu, brez skrbi

KOLUMNA: Korona in najstniška hči, še je v enem kosu, brez skrbi

Šalo na stran, ampak včasih se komaj zadržujem, da ji ne primažem ene okrog kepe. Seveda lepo našminkane in sfrizirane, saj je šola na daljavo tudi kamera šola. Ja pa ja de, če verjameš.

Imam jo najraje na svetu, vse mi je, ampak, tudi jaz sem samo človek, pravzaprav zelo normalna, razumevajoča mama ampak, to je šlo pa predaleč.

Vsako jutro drama z vstajanjem, sem budilka, paznica, radio, you tube in še Tik Tok, da bi smrklja le dvignila rit in se priklopila v šolo. Prvi letnik ni hec, naj bo v šoli ali od doma. Urnik poznam, saj je eAasistent že od septembra moj najboljši prijatelj. Ampak ona se premakne v kopalnico okrog 11-ih, se šminka in frizira, nohte lakira do 12-ih, da o oblaku parfuma za on-line ne govorim. Ko se poskušam pogovoriti dobim pred nos vrata njene sobe in obrat ključa na zaklenjeno. Potem prisluškujem, nekaj dogaja on-line, ampak tega glasu ne prepoznam, moški glas, ja, slišati starejši, ja, vmes nekaj šepeta, hm, tamala se hihita, hm, hm  in to dlje kot eno šolsko uro in to sigurno ni profesorica za angleščino, ki naj bi po urniku predavala. Tako je to iz dneva v dan.

Čakam kot obsedena pred sobo, uletim, ko gre na wc in igram najmanj NCSI, nič. Zadnjič pa sem jo pretentala s šolsko malico, saj veste to pa gre, ker je domača vseeno boljša kot tista v šoli. Na toplo čokolado je padla in odprla vrata, jaz pa sem videla na ekranu meni neznanega starejšega moškega, ki je  takoj, ko me je zagledal ugasnil kamero. Če je to to, kar me skrbi, sem jo vprašala, se poskušala pogovoriti. Hči pravi, da se mi meša, imam privide, bujno domišljijo, da me leta , hm, saj veste kaj in da naj si najdem hobi al pa tipa.  Kaj naj storim, skrbi me, strah me je, kam in do kje to pelje. Z mano očitno ne bo govorila. Naj jo spakiram k očetu, s katerim od ločitve pred sedmimi leti ne živi, imata pa redne stike in se dobro razumeta. Potrebuje tršo, moško roko? Kaj pravite?

Razočarana gospodinja

Korona in najstništvo pa res ne gresta z roko v roki!

Ste se v izpovedi Razočarane gospodinje našle tudi ve, drage dame? Imate morda koristen nasvet? Spodbudno besedo? Karkoli, da se bo počutila bolje? Zapišite svoje razmišljanje v komentar na naši Facebook strani!

Odgovarja Urša Mravlje, Aromatica Slovenija

Diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije in izkušena ženska

Zelo prav je, da ste resno vzeli to situacijo, je že tako, da se dogajajo čudne reči. Splet je super stvar, a tudi  poln nevarnosti, še posebej za mlade, naivne, tudi osamljene.  Ne zagovarjam najstnice, sploh ne, ampak to obdobje je tudi za njih težko, sami so, ne smejo se družiti, še v šolo ne grejo. Hormoni pa itak naredijo svoje. Lahko se zgodi, da hitreje padejo na lepe besede, se zapletejo v nekaj čemur v resnici niso kos. Očitno je, da se vidve ne bosta uspeli pogovoriti in stvari priti do dna. Za začetek se pogovorite z bivšim možem, njenim očetom in mu razložite zakaj gre in ga prosite, naj hči povabi k sebi za podaljšani vikend, morda cel teden. Malo spremembe ji bo v tem dolgčasu koristilo, on pa bo lahko nadzoroval oziroma se poskušal pogovoriti z njo in ugotoviti, kaj se v resnici dogaja. Prav je, da se ob skupnem kosilu potem tudi skupaj pogovorite in zadevi pridete do dna, morda hči potrebuje tudi to, sodelovanje. Vi, si pa tisti teden, ko bo hči pri očetu privoščite kakšen sprehod, knjigo, kopel več.

Foto: Shutterstock