Ideja za prigrizek: Hitri in preprosti pica polžki

Pica polžki iz listnatega testa so odlična ideja za trenutke, ko si boste zaželeli pica prigrizek, a vas bodo priganjali urini kazalci. No, ali pa boste po receptu posegli zgolj zaradi tega, ker je priprava tako preprosta in hitra. Kakorkoli, naj vam teknejo.

Za pripravo pica polžkov potrebujete zavitek listnatega testa in vam ljube sestavine za nadev. V kolikor imate radi klasično pico, izberete pasiran paradižnik, šunko in sir, po želji in okusu pa lahko seveda nadev obogatite tudi z drugimi dodatki, kot so denimo gobe, špinača in koruza.

Priprave se lotite tako, da najprej razgrnete listnato testo in ga premažete s pasiranim paradižnikom. Pri nanosu naj vas vodi misel, da centimeter roba na eni od stranic pustite nenamazan.

Sedaj pripravljeno osnovo obložite z naribanim sirom, šunko in ostalimi dodatki, premažite čisti rob testa z razžvrkljanim jajcem ter obloženo testo pri nasprotni stranici zvijte v rolico. Ne pozabite premazan del stranice nežno spojiti z zavitkom, da se med peko ne bo razprl.

Tako oblikovano rolico učvrstite z dlanjo, nato pa narežite na centimeter in pol debele kolobarje. Slednje položite na pekač, ki ste ga poprej obložili s peki papirjem. Pica kolobarje premažite z jajcem in denite v pečico ogreto na 180 stopinj Celzija. Pecite 10 do 15 minut oziroma toliko časa, da bodo slastni pica polžki zlato rumeno obarvani.

Pa dober tek!

Foto: pexels.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com