Domov Življenjski Stil Koronavirus uničuje prijateljske odnose

Koronavirus uničuje prijateljske odnose

Tudi vi opažate, da teme povezane z novim koronavirusom krhajo vaše prijateljske vezi? Kako ravnati, da trenutna situacija ne bi vplivala na odnose z ljudmi, ki so vam ljubi?

Pred skoraj enim letom je novi koronavirus zarezal v naša življenja in ves svet postavil na glavo. Ne le, da je bitka za zdravje prinesla drastične spremembe v našem načinu življenja, raznoliko dojemanje izrednih razmer vpliva tudi na odnose med ljudmi. V minulih mesecih smo se tako znašli na različnih bregovih, kjer prepričani v svoj prav zagovarjamo stališča in se čudimo ozkoglednosti tistih, ki nam žugajo iz nasprotnega brega.

Ste se zaradi nasprotujočih si mnenj tudi vi znašli v sporu z ljudmi, ki so vam ljubi? Morda se z njimi niste soočili brez dlake na jeziku, jih pa kljub temu ne vidite več v isti luči kot poprej, kar pošteno krha vezi, ki so vas prepletale doslej.

Medtem ko nekateri ne verjamejo v obstoj novega koronavirusa, strastno nasprotujejo ukrepom in cepljenju, drugi obupavajo nad brezbrižnostjo množice, ki družbo z nespoštovanjem ukrepov oddaljujejo od vzpodbudnejših rezultatov. Med bregovi se kakopak krešejo še ohlapnejša mnenja, vsem skupaj pa je skupno to, da vsi ravnamo v veri, da so naša prepričanja in dejanja najboljša za nas in naše najdražje. In nemara je ravno to tisto, kar vam lahko pomaga ohraniti prijateljske odnose. Zavedanje, da obrazi, ki vam ta trenutek niso več znani, ne nasprotujejo vašemu mnenju, ker v sebi nosijo zlo, pač pa, ker iskreno verjamejo, da sledenje njihovi poti prinaša vrnitev izgubljenega sveta.

Koronavirus krha odnose.

Čeprav je težko, je v teh časih sila pomembno, da ostanemo strpni ter da skušamo razumeti, da je ob tako številčni skupnosti nemogoče, da bi vsi sledili popolnoma enakim prepričanjem. Vsak izmed nas s seboj prinaša nešteto resnic. Zatorej negujte odnose s temami, ki so vas nekoč povezovale, opomnite se, zakaj ste drug drugega vzljubili in odrinite na stran strastne razprave o virusu, sicer bo za njim nekoč ostalo tudi veliko pogorišče prijateljskih vezi.

Foto: Shutterstock