Aromatične kandirane pomarančne lupinice

Z dišečimi kandiranimi pomarančnimi lupinicami lahko obogatite in koktajle ali pa si jih privoščite kot samostojen sladki prigrizek. Pa veste, kako jih pripraviti? Naj vas vodimo skozi preprost , po katerem vam bo dišalo po vsej kuhinji …

Kaj potrebujemo?

Potrebovali bomo pet neškropljenih pomaranč, 160 g sladkorja in vodo.

Postopek priprave v petih korakih

Korak 1: Pomaranče najprej dobro operite in obrišite, nato pa olupite. Olupke sedaj narežite na trakove, ki naj bodo široki okoli 5 milimetrov.

Korak 2: V nadaljevanju dvakrat ponovite sledeči postopek: Narezane olupke nadevajte v ponev, vse skupaj prelijte s toliko hladne vode, da bodo dišeči trakovi prekriti in počakajte da zavre. Nato vrelo vodo odlijte, postopek ponovite še drugič, na koncu pa trakove odcedite.

Korak 3: V drugem loncu zmešajte 80 g sladkorja in 300 ml vode. Na srednje visoki temperaturi mešajte vsebino z metlico do vretja, nato pa ob pogostem mešanju kuhajte še 10 minut. Sedaj v sladkorno zmes vmešajte trakove pomarančne lupine in na zmerni temperaturi počasi kuhajte 40 minut.

Korak 4: Po pretečenem času pomarančne trakove precedite, naložite na pekač obložen s peki papirjem in pustite, da se ohladijo ter nekoliko osušijo. A ne čakajte predolgo, pomembno je, da so na otip lepljive, na to jih povaljajte v sladkorju. Za pet pomaranč bo zadoščalo okoli 300 gramov sladkorja.

Korak 5: Sedaj je na vrsti sušenje sladkornih lupinic. Aromatična naj bi bila pripravljena za shranjevanje v kozarcu za vlaganje po približno štirih urah sušenja, še bolje pa je, da jih pustite sušiti prek noči.

Za pripravo samostojne sladice lahko del lupinice pomočite v temno čokolado. Aromi pomarančne in čokolade se namreč krasno dopolnjujeta.

Namig: Po enakem postopku lahko pripravite tudi kandirane lupinice drugih citrusov, kot so denimo limona, mandarina in grenivka.

Foto: Ne. Ne.