Recept za čokoladno – kokosovo potico

SESTAVINE

Testo:

  • 1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa
  • 1 vrečka kislega testa
  • 730 g moke
  • 180 g jogurta
  • 150 g mleka
  • 160 g masla
  • 70 g sladkorja
  • 30 g kakava v prahu
  • 3 jajca
  • 2 mali žlički soli

Nadev:

  • 300 g kokosove moke
  • 300 ml mleka
  • 250 mascarpone sirčka
  • 180 g sladkorja
  • 2 žlici ruma
  • 2 žlici drobtin
  • 1 jajce
  • lupinica in sok bio pomaranče
  • jajce za premaz

POSTOPEK

  1. Kvas raztopimo v mleku. V posodo odmerimo sol, moko, primešamo kislo testo, dodamo vse ostale sestavine brez maščobe in zamesimo kvašeno testo. Na začetku mešamo počasi, nato deset minut na najvišji hitrosti. Med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Ko je testo gladko, ga pokrijemo in pustimo vzhajati.
  2. Med vzhajanjem pripravimo nadev. Z vrelim mlekom prelijemo kokosovo moko, dodamo rum in pustimo, da se prepoji in ohladi. V ohlajen nadev vmešamo vse ostale sestavine.
  3. Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut. 
  4. Nato testo razvaljamo na pravokotnik, ga premažemo z nadevom in zvijemo v zavitek. Položimo ga v pomaščen model in pustimo na toplem vzhajati.
  5. Vzhajano potico premažemo s stepenim jajcem, jo na več mestih prebodemo z iglo in prestavimo v vročo pečico.
  6. Potico pečemo 45 – 50 minut na 175 stopinjah celzija, po potrebi jo prekrijemo s folijo, da bi se na vrhu ne zapekla preveč. Pečeno potico pustimo pet minut v modelu, nato jo stresemo iz modela na desko in ohladimo do konca.

Foto: Shutterstock

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com