Kontaktirajte nas

Promo

Kako brez strahu živeti v sedanjem trenutku?

Objavljeno

V redu

Ves strah, ki ga občutimo, je vedno strah pred dogodki v prihodnosti. Če smo zares v sedanjosti, se nimamo česa bati, saj prav v sedanjosti doživljamo večnost onkraj časa. To je edina resničnost, ki jo lahko izkusimo. Večnost je stkana iz ljubezni, zato jo lahko najdemo samo v sedanjem trenutku. Vse druge oblike uporabe časa nas preganjajo in spravljajo ob pamet.

Alan Cohen v knjigi Tečaj čudežev opiše zgodbo, kako je med sprehodom po gozdni poti povesil pogled in opazil, da je tik pred tem, da stopi na klopotačo. Hitro je odskočil. Klopotača, ki ni bila nič bolj vesela, da ga vidi, kot je bil on vesel nje, se je odplazila v grmovje. Ko je pomislil, kako malo je manjkalo do tega, da bi ga kača pičila, ga je zmrazilo od strahu. Ampak v trenutku, ko je zagledal kačo in stopil nazaj, ni bilo nobenega strahu. Odzval se je nagonsko in naredil točno to, kar je vedel, da mora narediti. Šele ko se je aktiviral um, se je pojavil strah. Dogodek kaže na to, da ni strah nikoli potreben. Da se pojavi šele, ko um začne delovati.

Če smo v nevarnem položaju, bomo vedeli, kaj je treba narediti, in bomo to tudi naredili. Psihološka grožnja je zato precej bolj grozeča od fizične, saj nas zvleče v strah, ki nima nobene zveze s tem, kar se zares dogaja. Če kdaj začutimo strah, se vedno lahko vprašamo: »Je z mano tukaj in zdaj vse v redu?« Odgovor bo skoraj vsakič pritrdilen. Če z nami tukaj in zdaj ni vse v redu, se vprašajmo: »Kaj moram v tem trenutku narediti, da bom kos položaju, ne da bi dovolil strahu, da prevzame nadzor?«

Zaupanje in povezanost z Virom sta najboljša zaveznika, s katerima se bomo znašli v vsakršnem položaju. Če se bojimo, se preprosto prepustimo občutku in ga opazujmo. Vživimo se v vlogo opazovalca, ki strah zgolj opazuje. Ni pa nič narobe, če doživljamo strah, saj gre za človeško izkušnjo. Pa vendar ne pozabimo, da mi nismo zgolj človeška izkušnja. Božanska izkušnja je naša pravica, ki smo jo pridobili z rojstvom. Božanska izkušnja je naša usoda. Zasidrajmo se v sedanjem trenutku in strah ne bo imel več moči nad našim življenjem.

Kako vstopimo v portal do večnosti?

Dokler doživljamo dimenzijo časa, naj bo naš prijatelj. Živimo v skladu s kairósom, kar je grška beseda za »ob primernem božjem trenutku«, namesto s khrónosom, torej s sekundami, minutami in urami, ki jih odšteva čas in določa rok.

Primeren trenutek je pomembnejši od časa in časovnih rokov. Ne glede na to, kako blizu ali daleč so ti časovni roki, lahko vedno izberemo primeren trenutek. Pravi trenutek je nebeški trenutek, ki odpira portal do večnosti. Lahko ga doživimo med hojo. Vsak dan lahko iščemo in najdemo čim več teh portalov do večnosti. 

Zaščitni znak večnosti je dobro počutje. Vsak trenutek, v katerem čutimo mir ali veselje, vstopamo v portal večnosti in vzporedne svetove. Zato sidrajmo svoje zavedanje v sedanjosti, ki je naša edina oprijemljiva resničnost in portal do večnosti.

Najpomembnejše je, da se zavedamo, da izbiramo svojo stvarnost, namesto da čakamo ali upamo, da bo dobro prišlo k nam. Dvigujmo zavest do točke, kjer je uspeh že dosežen, in pospešili bomo njegov časovni prikaz. Vse dobro, ki ga iščemo, je že tukaj. Bistvo ni v času, ampak v brezčasnosti.

Več v knjigi Tečaj čudežev na povezavi: https://www.gnostica.si/zbirke/tecaj-cudezev.

Knjiga Tečaj čudežev je izšla v okviru zbirke PREPROSTO, ki je namenjena hitremu, učinkovitemu in praktičnemu učenju.

Druge knjige iz zbirke PREPROSTO:

Alan Cohen, TAO: https://www.gnostica.si/zbirke/tao
Matteo Pistono, Meditacija: https://www.gnostica.si/zbirke/meditacija
Atasha Fyfe, Odkrivanje preteklih življenj: https://www.gnostica.si/zbirke/odkrivanje-preteklih-zivljenj
www.gnostica.si

Pripravila: Mirela Smajić
FB: @izbranozmirelo
IG: izbrano_z_mirelo
www.pravljicna-agencija.si

Foto: Pixabay.com

Brezplačna objava

NADALJUJTE Z BRANJEM
Kliknite za komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Promo

Ognjič pomaga, ko stisne mraz

Objavljeno

V redu

Zima in mraz, razkužila in maske, ogrevani prostori in suh zrak, so naredili svoje.

Čas je za ognjič.

Suha, zelo suha, poškodovana koža na rokah in obrazu. Ognjič je naravna pomoč.

Ognjič so uporabljali že stari Egipčani in Rimljani, saj so poleg negovalnega, zdravilskega verjeli tudi v njegov pomlajevalni učinek. Med ameriško državljansko vojno so ga uporabljali na bojišču, z njim so oskrbovali, zdravili tudi večje rane, saj je ognjič znan tudi po tem, da hitro in lepo zaceli rane. Tako še danes ognjičeve kreme in mazila uporabljamo pri vseh vrstah ran, pri ozeblinah, po operacijah za brazgotine in predvsem za nego suhe in poškodovane kože.

Ognjičeva krema je blagodejna za nego občutljive, suhe kože, razpokanih ustnic, suhih ekcemov ter za nego dojenčkove kože in pri vnetju prsnih bradavic pri doječih materah.

Kot zanimivost velja, da ima ognjič podoben učinek kot arnika, pri tem pa ne draži kože. Zato ga pri občutljivi koži in koži, nagnjeni k alergijam, pogosto uporabljamo namesto arnike.

Najbolje, da imate ognjičevo kremo kar pri roki, tako lahko hitro poskrbite za vašo kožo, tudi ustnice.

V teh hladnih dneh pa si lahko privoščite tudi ognjičev čaj, naredite ga tako, da prelijete eno do dve veliki žlici zdravilnega čaja s skodelico vrele vode in pokrito pustite stati pet do deset minut. Če ga boste pili, boste imeli čistejšo kri in zdrava jetra.

Ognjičeva krema

Avtorica prispevka Urša Mravlje, Aromatica Slovenija, je diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije.

Brezplačna objava

foto: AromaticaSlovenija

NADALJUJTE Z BRANJEM

Promo

Čiščenje organizma, za dobro počutje in lepoto

Objavljeno

V redu

Stres, hiter tempo življenja, onesnaženo okolje, vplivajo na nas in obremenjuje naš organizem. To počnejo zunanji onesnaževalci, vsakodnevno pa telo obremenjujemo in onesnažujemo tudi od znotraj.

Nepravilna  prehrana, premalo gibanja sta velikokrat kriva za toksičnost našega telesa, ta vpliva na organe in naše počutje.

Naše telo dnevno proizvaja velike količine presnovnih odpadkov, ki niso samo odpadki, ki nastanejo pri razgradnji in prebavi hrane, temveč tudi običajni presnovni procesi, ki potekajo v telesu. Vsi procesi, ki povzročajo nastanek odpadkov, ki se izločajo iz našega telesa skozi limfni sistem, jetra, ledvice in črevesje prav ta del močno obremenjujejo. Zato je dobro, če jim občasno olajšamo delo.

Čiščenje naj traja od 3 do 7 dni, odvisno od vašega stanja in pripravljenosti za izvajanje programa.  Sedem dni je namreč potrebnih za res dober počitek in čiščenje notranjih organov in krvnega obtoka. Treba se je pripraviti, kar pomeni, da teden dni pred razstrupljanjem začnemo zmanjševati vnos trde hrane v telo in pijemo zeliščne čaje, ki bodo v pomoč pri čiščenju telesa (regrat, kopriva).

Eterično olje limona

Med razstrupljanjem ne jemo trde hrane, temveč smo na tekoči, poltekoči ali kašasti dieti. Jemo  oziroma pijemo zelenjavne in sadne sokove ter bistre zelenjavne juhe. Če je to za vas premalo, lahko tudi zelenjavne ali sadne kaše (smoothie). Čez dan zaužijemo vsaj 3 litre tekočine. V času razstrupljanja bolj počivamo, izpustimo športne aktivnosti in nasploh damo obremenitve na minimum. Če imate možnost savnanja je to odlično, vsekakor pojdite v slano kopel. Takšno si lahko naredite doma, kar z dobro pestjo morske soli. V sol lahko dodate nekaj kapljic eteričnega olja bora, limone, rožmarina, ciprese ali grenivke. Očiščeni se boste bolje počutili na vseh nivojih, tudi na pogled boste blesteli.

Aromatična sol

Avtorica prispevka Urša Mravlje, Aromatica Slovenija, je diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapije.

Brezplačna objava

NADALJUJTE Z BRANJEM

Promo

Kako si lahko sami lajšamo stres

Objavljeno

V redu

Z eteričnimi olji, ki vplivajo na naše počutje.  Mešanici Antistres in Relax,  sivka, limonska trava, pomaranča in mandarina.

V izparilniku, kopeli, namažemo se z oljem, ki deluje aromaterapevtsko, saj vsebuje pravo koncentracijo eteričnih olj, ki dobro vplivajo na naše počutje, tudi osvežilec prostora s tema eteričnima oljema je dobra izbira.

Pomirijo, nas dvignejo, tudi potolažijo.

Mešanica Antistres Aromatika, mešanica eteričnih olj limonske trave in sivke, res deluje antistresno. Kombinacija pomirja in hkrati osveži, dvigne pozitivno energijo v smislu počutja zmorem in hkrati umirja strah, nervozo. Sivka je »mama« blaga, a vendar zaščitniška. Nudi oporo in mir. Limonska trava nas dviga, lajša depresijo in krepi stanje duha.

Razpoloženje izboljša tudi kombinacija limonske trave in pomaranče. Pomirja in krepi.

Mandarina pa je eterično olje, ki ga skoraj morate imeti doma, saj je znano kot olje otroške radosti in tako vpliva na razpoloženje. Vrača radost. Pomaga pri nespečnosti in vznemirjenosti, je odlično tudi za otroke, za mirnejši spanec.

Nekaj kapljic v izparilniku lahko res koristi. Kapljico ali dve lahko kapnete na naravno keramiko in jo imate v avtu, spalnici, pisarni.

Foto: iStock

Avtorica prispevka Urša Mravlje je diplomirana aromaterapevtka, strokovnjakinja holistične aromaterapijeAromatica Slovenija.

Brezplačna objava

NADALJUJTE Z BRANJEM

POPULARNO